De uitvinding van dit kussen komt voort uit 20 jaar mediteren in de traditie van het Tibetaans Boeddhisme in de Kagyu-lineage alvorens 2 jaar lang intensief Tantra beoefend te hebben. Het Tibetaans boeddhisme streeft ernaar om de meest ethische vorm van het menselijk bestaan mogelijk te maken door deugden als compassie te trainen en te verblijven in het hoger bewustzijn voorbij persoonlijke indentificaties. ​Zoals bekend, is het Tibetaans boeddhisme vaak preuts, weet zich niet zo goed raad met seksuele energie. Midden in een lange stilte-retreat ontstond dit idee voor een verwarmd meditatie-kussen voor vrouwen.

" Voordat ik in 1997 boeddhist werd heb ik de Tantrajaartraining bij Carla Verberk (Centrum voor Tantra en Intimiteit) gevolgd, wat mij diep veranderde en onvoorwaardelijk opende naar mijn eigen ervaring op elk moment. Tantra-training bij Carla was een daadwerkelijke initiatie voor mij, kan ik terugblikkend zeggen." aldus Anna Spohr.

 

Anna wil met deze uitvinding van het Yonikussen deze twee werelden bij elkaar brengen, Tantra en boeddhisme om heling voor de vrouw ​mogelijk te maken en daarmee uiteindelijk ook heling voor de man. Elke vrouw kan zichzelf helen doordat het kussen met zijn warmte en (als gewenst) kruiden-inhoud uitnodigt om met bewustzijn, aandacht en gevoeligheid bij het fysieke heiligdom van het vrouwelijk lichaam aanwezig te zijn, de yoni. Hiermee wordt de yoni en de relatie ermee weer met alle respect en vreugde hersteld.

Anna heeft 17 jaar lang als documentairemaker gewerkt en met name jongeren-docu's gemaakt, zo is zij als eerste met een groep rappers en breakdansers naar de Bronx gegaan om de 'roots' van Hiphop persoonlijk te onderzoeken. Hierna heeft zij 8 jaar lang structurele subsidie ontvangen voor haar stichting AllAboutUs-filmfactory. Deze fase heeft zij afgesloten met het schrijven van een boek "Films maken, jongeren en anti-chaos-recepten"

In 2011 heeft anna begeleid door een burn-out afscheid genomen van haar werk als professionele documentairemaker. "Die burn-out heeft me goed gedaan, mij aangescherpt in wat belangrijk voor mij is. Ik heb sinds toen mijn leven goed opgeruimd, “ontruist”, ben verhuisd van een groot huis naar een tiny house en heb 5 jaar lang mee gebouwd aan het eerste ecodorp in Nederland, ecodorp Bergen."

SInds 2012 werkt Anna als mindfulness-trainer, ACT-coach en jongeren-coach en sinds kort als Yonihealer. Zij helpt vrouwen hun Yoni weer zo te waarderen dat ze er blij van worden, dat deze ervaring vrouwen met elkaar dieper verbind is een waardevol bij-effect.