top of page

the story behind yoniheaven

Vanuit Tibetaans boeddhisme naar genot...

" Voordat ik in 1997 boeddhist werd heb ik intensief Tantra beoefent, de Tantra-jaartraining bij Carla Verberk (Centrum voor Tantra en Intimiteit) was mijn eerste spirituele thuishaven. Het heeft mij veranderd en onvoorwaardelijk geopend naar mijn eigen ervaring op elk moment. Tantra-training bij Carla was een initiatie voor mij." aldus Anna, bedenker en initiator van het yonikussen.

De uitvinding van dit kussen komt voort uit 20 jaar mediteren in de traditie van het Tibetaans Boeddhisme en veel lange stilte-retraites van meerdere weken in de Kagyu-lineage. Het Tibetaans boeddhisme streeft ernaar om de meest ethische vorm van het menselijk bestaan mogelijk te maken door deugden als compassie te trainen en te verblijven in het hoger bewustzijn voorbij persoonlijke identificaties. De authenticiteit in mijn klooster  maakte dat ik me thuis voelde. ​Zoals bekend, is het Tibetaans boeddhisme vaak preuts, weet zich niet zo goed raad met seksuele energie en sluit vrouwen nog steeds uit van de meest diepe, geheime 'teachings'. Dat ging wringen. Midden in een lange stilte-retraite 15 jaar geleden in Samye Ling in Schotland ontstond het idee voor een verwarmd meditatie-kussen. De spontane schaamte, die meteen de kop opdook na het grandioos idee was 15 jaar lang sterker. Dr. Mukwege, die de nobelprijs in 2018 won met zijn bijzonder werk trok Anna over de  streep. De schaamte voorbij.

2016_anna spohr_websitefoto's_DSC6354.jpg

THE FOUNDER

Anna Spohr

Anna brengt met deze uitvinding van het Yoni-kussen twee werelden bij elkaar, Tantra en Boeddhisme. Volgens haar is het de bedoeling met heel je zijn en lichaam te mediteren. Elke vrouw kan zichzelf helen doordat het kussen met zijn warmte uitnodigt om met bewustzijn en aandacht bij het meest  heilige gedeelte van het vrouwelijk lichaam aanwezig te zijn, de yoni. Hiermee wordt de relatie met de yoni met alle respect en vreugde hersteld.

Anna is een pioneer, zowel in haar werk als ook in de manier, waarop zij haar leven vorm geeft.  17 jaar werkte zij als documentairemaker  en was de eerste die jongeren zelf een camera in de hand gaf. Zij vertrok met een groep rappers en breakdansers uit NL naar de Bronx NY toen hiphop nog niet main-stream was om de 'roots' van Hiphop persoonlijk en visueel te onderzoeken. Hierna heeft zij 8 jaar lang structurele subsidie ontvangen voor haar stichting AllAboutUs-filmfactory. Deze fase werd afgesloten met het schrijven van een boek "Films maken, jongeren en anti-chaos-recepten"

In 2011 heeft anna begeleid door een burn-out afscheid genomen van haar werk als  documentairemaker. "Die burn-out heeft me goed gedaan. Ik heb sinds toen mijn leven goed opgeruimd, “ontruist”, ben verhuisd van een groot huis naar een tiny house en heb 5 jaar lang mee gebouwd aan het eerste ecodorp in Nederland, ecodorp Bergen."

Sinds 2012 werkt Anna als mindfulness-trainer en sinds 2022 als Yonihealer en kraamverzorgster.

 

Anna helpt vrouwen hun onderbuik weer zo te waarderen dat ze er blij van worden en energie van ontvangen. Yonihealing- sessies geeft zij zowel in groepen, op gatherings, healing-festivals als ook individueel.

afl 2   'ilona droomt een nieuwe wereld'  met Hans Reijnen & Anna Spohr

afl 2 'ilona droomt een nieuwe wereld' met Hans Reijnen & Anna Spohr

Video afspelen
take me to heaven.jpg

'ilona droomt een nieuwe wereld' met Hans Reijnen, pionier, arts en homeopaat, wegbereider van vitamine B 12 als geneesmiddel & Anna Spohr, pionier en filmmaker, bedenker van Yoniheaven.nl en daarmee voorstander van een authentieke, vrouwelijke spiritualiteit, die genot omarmt en als versterkend ziet voor het spiritueel dagelijks huiswerk.

'ilona droomt een nieuwe wereld' is een youtube-kanaal, die poezie van de filmtaal en informatieve nieuwe tijds kennis met elkaar harmonieus wil combineren. zie meer info op youtube.

bottom of page