top of page

holistische kraamzorg

voor jou, je baby en je gezin

Yoga at Home
anna collage babies_edited_edited.jpg

wat ik voor je wil doen

Wanneer je baby geboren wordt breekt er een intense periode aan voor jou en de rest van het gezin. Het is dan heel belangrijk dat je je omringd voelt door zorg en aandacht, veiligheid en rust.

Zorgen voor de baby, daar help ik je bij zo veel als jij dat nodig vindt. Ik steun je in je intuïtieve vermogen je moederhart te volgen en met mijn natuurlijke voeding komen jullie allebei snel weer tot kracht. Met liefde en aandacht voor jullie baby verbinden we samen broers en zussen met dit proces. We maken bijvoorbeeld muziek en misschien zelfs het eerste liedje voor jullie baby!   

Naar wens kom ik met adviezen op het gebied van plantaardige geneeswijzen, die jou of je baby bij klachten kunnen ondersteunen, helen of je laten wennen aan jullie nieuwe leven.

Wij kijken per dag waar de behoefte ligt en hoe wij deze kunnen vervullen. Denk aan borstvoeding, voorlichting over onderwerpen die in de kraamweek erg belangrijk zijn, mentale ondersteuning over de bevalling en het moederschap. Ik behandel jouw lichaam en jouw huis met het respect dat het verdiend.

Mijn doel is om de tijd dat ik bij jullie ben zoveel mogelijk te voorzien van exact alles waar jullie op dat moment behoefte aan hebben.

Dit is namelijk voor iedereen anders. Ik geef kraamzorg op maat.

Mijn hulp wordt vergoed door elke zorgverzekeraar.

Behandelingen en services
die ik o. a. aanbied:

 

  • belly-binding helpt je buik en je baarmoeder zich weer samen te trekken;

  • moksa; de hitte van dit kruidenstaafje helpt je lichaam haar zelf-genezend vermogen te herinneren;

  • voetmassage, gewoon lekker, masseert subtiel alle organen en helpt je weer te landen op aarde;

  • placenta-verwerking: drogen van de placenta, mogelijkheid om er a) capsules van te maken, b) een tinctuur of c) een schilderij met de navelstreng en de naam van je kind;

  • sluitingsritueel: dit wordt 6 weken na de bevalling aangeboden en duurt ongeveer vier uur, hieronder volgt een uitgebreide beschrijving

  • ceremoniële muziek, passend bij het moment komen lieve liederen bij me op;

  • voeding gebaseerd op de ayurvedische principes;

  • zelfheling bevorderend zitten op het kussen van Yoniheaven als voorbereiding op de bevalling;

  • baby-welcome-womb-blessings-ritueel;  jij als zwangere en je vriendinnen worden met rituele handelingen en muziek begeleid naar een versterking van jullie sisterhood-bond. Dit ritueel helpt je om een bewuste en zachte overgang naar het moederschap te maken;

AdobeStock_34630313_Preview
Kind in Green Chair
Baby gewikkeld in deken

bel me voor een intake

Elke samenwerking begint met een goed gesprek. Je kan me bellen of we kunnen afspreken bij jou thuis. Je vertelt me je verwachtingen en wensen voor je bevalling en wat je nodig hebt daarna, wat je valkuilen zijn of waarover jij je zorgen maakt. Als het goed is gaan wij aan het einde van de intake een commitment aan en houd ik mijn agenda rondom je geboorte vrij om op elk moment bij je te kunnen zijn.

Samen gaan wij voor een heerlijke kraamtijd. Als je weet dat je mij als kraamverzorgster wilt, meld je je aan op kraamzorg1op1.

Mijn werkgebied is Noord-Holland, rondom Alkmaar, Bergen, Schoorl en Haarlem.

sluitingsritueel

Het sluitings ritueel is geïnspireerd op Mexicaanse tradities.
Tijdens dit ritueel gaat het erom dat de oude energie wordt losgelaten en dat de moeder wordt toegerust met hernieuwde energie en kracht. Dit ritueel komt oorspronkelijk uit Mexico, waar de traditionele vroedvrouw met de kraamvrouw samen de temazcal of zweethut in gaat ongeveer 40 dagen na de geboorte van de baby. Wij doen het zonder de zweethut, maar wel met een zweetbad!


Het ritueel wordt uitgevoerd door twee vrouwen. Deze sisters kunnen de vroedvrouw en de kraamverzorgster van de ontvangende vrouw zijn, maar het kunnen ook vriendinnen zijn. Het gaat erom dat de geboorte van de baby wordt herbeleefd en zo nodig wordt verwerkt. Ongeveer 40 dagen na de geboorte is het kind echt geland op aarde en maakt de moeder zich op om haar volgende stap te zetten, weer terug de wereld in. Om deze stap te kunnen zetten, werpt ze de oude energie van zich af en sluit ze nieuwe  energie om zich heen als een veilige en krachtige omhulling die haar met beide benen in de wereld zet. Zo heeft ze een stevig fundament en voldoende kracht om voor haarzelf en haar groter wordende kind te zorgen.


Verloop:

Om te beginnen krijgt de vrouw een speciale kruidenthee te drinken die het reinigings-proces op gang zet. Dan wordt de vrouw met de rook van witte salie en palo santo gesmudged. Dit reinigt haar energieveld.
Hierna gaat de vrouw liggen met 2 vrouwen naast haar. Om haar energie te openen, wordt ze door beide vrouwen gemasseerd vanaf haar voeten tot haar hoofd, aan de voorkant en aan de achterkant.
Hierna maakt een van de vrouwen een heet kruidenbad klaar waar de vrouw 45 minuten in verblijft. Tijdens het bad zingen en bidden de beide sisters voor de vrouw.
Na het bad wordt de vrouw op de mat gelegd en in lakens en dekens gewikkeld, alwaar ze als in een cocon diep naar binnen gaat om haar verwerkingsproces toe te laten. Om haar heen zingen de begeleiders of zijn in stilte aanwezig.
Als de vrouw langzaam weer tot de werkelijkheid terugkeert, helpen de vrouwen om de lakens en dekens te openen.
Hierna volgt het sluiten van de energie. Dit gebeurt met de rebozo, traditionele Mexicaanse katoenen doeken of shawls. Deze shawls wordt om het lichaam gelegd en aan weerszijden wordt de shawl gedurende enkele minuten strak om het lichaam getrokken. Er wordt begonnen met het hoofd en langzaam wordt er naar beneden gewerkt tot aan de voeten.
Het hele ritueel duurt ca. 4 uur. De kosten hiervoor: 430 euro

'Het ontwaken uit deze periode was zacht, zo zacht. Alles kwam op z’n eigen tijd en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik mij schrap hoefde te zetten.'    lees  deze fijne tekst over je kraamtijd

bottom of page